Muz Kabuğu ile Diş Beyazlatma Mümkün mü?

muz kabugu ile dis beyazlatma mumkun mu banner – Özel İlke Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği

Muz Kabuğu ile Diş Beyazlatma Mümkün mü?

Son zamanlarda sosyal medya ve kulaktan kulağa yayılmış bir bilgi var: muz kabuğu dişleri beyazlatır mı? Şüphesiz bu konuda pek çok bilgi kirliliği var. Bu blog yazımızda, muzun ağız sağlığı için faydalarına ve muz kabuğunun gerçekten dişleri beyazlatıp beyazlatmadığı konusunu aydınlatmak istiyoruz.

Muz, Dişlere İyi Gelen Bol Mineral ve Vitamin İçerir

Muz genel olarak çok sağlıklı bir besindir. Çoğu meyve gibi, sağlıklı mineral ve vitaminler ile doludur. İster çocuğunuzun beslenmesine ve ister kendi diyet programınıza dahil etmek için mükemmel bir besindir. Muz, lifli yapısının yanı sıra yanı sıra C vitamini ve B6 vitamini gibi vitaminlerce zengindir.

Ek olarak, potasyum, manganez ve magnezyum gibi çok çeşitli mineralleri vücut için sağlarlar. Bu mineraller diş minesini güçlendirmeye yardımcı olan elementlerdir. Bu nedenle diş sağlığı için oldukça faydalıdırlar.

Örneğin PH değeri 3-4 civarında olan portakal gibi diğer meyve türleriyle karşılaştıracak olursak, muzdaki PH değeri yaklaşık 4,5-5,2 arasında bir değere sahiptir. Bu da muzun yapısal olarak asit bakımından düşük bir meyve olduğu anlamına gelir. Aşırı asit oluşumu diş çürümelerine neden olduğu için bir portakala oranla muz daha masum bir besin olacaktır.

Yani genel olarak, muz oldukça sağlıklı bir besindir. Hem genel sağlık hem de çocuğunuzun ve kendinizin ağız sağlığı için birçok temel fayda sağlar. bu sebeple tüketilmesi, size sadece ağız sağlığı için her açıdan fayda sağlayacaktır.

muz kabugu ile dis beyazlatma mumkun mu – Özel İlke Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği

Muz Nişastalı ve Şekerlidir; Ağız Hijyenine Dikkat!

Muzdaki şeker ve nişasta içeriği oldukça yüksektir. 
Muzun tatlı tadı, sizin ve çocuklarınız hoşunuza gidebilir, ancak bu lezzetli tadın bir bedeli vardır. 

Muz gibi meyvelerin çoğunda yüksek şeker içeriğine sahip oluşu, diğer şeker içeren besinler gibi diş çürümelerine neden olabilmektedir. Muzun içeriğindeki şeker nedeniyle ağızda bulunan bakteriler zamanla diş çürümesine neden olan asitler salgılamaya başlayacaktır. 


Ayrıca muz, oldukça yapışkan ve nişastalıdır. Diş yüzeyinde yapışkan bir tortu oluşumuna neden olur. Bu aynı zamanla dişin çürüme riskini arttıran bir faktördür.

Fakat düzenli diş fırçalama ve ağız hijyeni ile tüm bu olumsuzluklar kontrol altına alınıp önlenebilir.

“Muz Kabuğu ile Diş Beyazlatma” Sadece Bir Efsanedir

Evde kendi kendine diş beyazlatma yöntemlerine daha önce baktıysanız, bu söylentiyi duymuş olabilirsiniz, o yüzden devam edelim ve bu yanlış bilginin doğrusunu açıklayalım. Hayır, muz kabukları dişlerinizi beyazlatmaz.


Muz kabuğu beyazlatmanın savunucuları, günde birkaç dakika küçük bir muz kabuğunu dişlerinize sürerseniz, yüksek potasyum ve magnezyum seviyelerinin “dişlerinize emildiğini” söylerler.


Ancak, bunun işe yaradığına dair kesinlikle hiçbir kanıt yok. Diş beyazlatma iki yoldan biriyle sağlanır. Diş beyazlatıcı diş macunları lekeleri kazımak için hafif aşındırıcılar kullanırken, kimyasal beyazlatıcılar lekeleri gideren kimyasal bir reaksiyona neden olur.

Muz kabukları bunların hiçbirini yapmaz ve dişlerinizi beyazlatmaz. Ancak yine de hem siz hem de çocuklarınız için besleyici ve lezzetli bir atıştırmalıktır!

Diş Beyazlatma İçin Bir Profesyonelden Yardım Alın!

Sonuç olarak, Muzun bir meyve olarak yararlarını ve zararlarını anlattığımıza göre muz kabuğu ile diş beyazlatmanın sanılanın aksine mümkün olmadığını söyleyebiliriz.

Eğer dişlerinizin sizi rahatsız ediyor ve diş beyazlatma konusunda profesyonel bir yardıma ihtiyaç duyuyorsanız size özel ilke diş polikliniğinde uyguladığımız diş beyazlatma işlemini önerebiliriz.

Kliniğimizde diş beyazlatma işlemi öncesinde yapılan diş temizleme işlemi ile kahve, çay ve sigara gibi etkenlerin neden olduğu lekelenmeleri ortadan kaldırarak hastalarımıza mümkün olan en az seansta istedikleri diş rengine kavuşmalarını sağlıyoruz.

Diş beyazlatma ve diğer hizmetlerimiz hakkında daha detaylı bilgi almak için 0232 255 5155  numaralı telefondan bize ulaşabilir, İzmir Özel İlke Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniğimizi ziyaret edebilirsiniz.

 Bembeyaz ve sağlıklı gülüşler dileriz.