Diş Beyazlatma

İzmir Diş Beyazlatma

Diş Beyazlatma

 Diş beyazlatma (bleaching), diş minesinde bulunan lekelerin ve sarılıkların diş beyazlatıcı jel yardımı ile giderilmesi işlemidir. Çay, kahve tüketimi ve sigara kullanımı gibi alışkanlıklar dişlerde sararmaya ve estetik olarak kötü görünüme sebebiyet verebilir. Sağlıklı ve beyaz dişlere sahip olmak isteyen hastalarımız, bleaching işlemi için kliniğimize sıklıkla başvuruyorlar. 

Diş Beyazlatma Yöntemleri

 İzmir’de diş beyazlatma için genellikle ofis tipi beyazlatma, ev tipi beyazlatma veya kombine beyazlatma işlemleri uygulanıyor. Kliniğimizde hekimlerimiz, ofis tipi beyazlatma ve ev tipi beyazlatma yöntemlerini kullanarak bleaching işlemini gerçekleştiriyorlar.

 Beyazlatma işlemine başlamadan önce genel diş temizliği yapılarak küçük lekelenmeler ortadan kaldırılıyor. Genel diş temizliği sonrasında ofis tipi beyazlatma yöntemi için hekimlerimiz hidrojen peroksit kullanarak 1 saat süreyle beyazlatma işlemini gerçekleştiriyorlar. Bu işlem tek seansta bitebildiği gibi hastanın isteği ve dişin beyazlama seviyesine göre 3 seansa kadar uzayabilmektedir.

 Ev tipi beyazlatma işlemi için genel diş temizliğinden sonra hekimlerimiz tarafından evde kullanılacak olan plak ve jeller hazırlanıp hastaya teslim ediliyor. Evde diş beyazlatma işlemi için plakların günde 7-8 saat, genellikle gece boyunca takılması öneriliyor. Bu işlemin süresi, hastanın isteği ve dişin beyazlama seviyesine göre 8-10 gün arasında değişebilmektedir.

 Ofis tipi beyazlatma işlemi, hekim kontrolünde gerçekleştirildiği için ev tipi beyazlatmaya göre daha etkili sonuçlar elde edilir.

Kimler Diş Beyazlatma İşlemi Yaptırabilir?

 Beyazlatma işlemi yapılabilmesi için hastanın diş ve diş etlerinde işlemin yapılmasına engel olacak bir hastalık bulunmaması gerekiyor. Bu yüzden hekimlerimiz, işlem öncesinde genel ağız muayenesi ile diş ve diş etlerinin sağlık açısından değerlendirmesini yapıyorlar. İlerlemiş çürükleri olan veya diş eti problemleri olan hastalara, gebelere, emziren kadınlara, dişinde porselen veya kompozit bulunanlara ve 18 yaşından küçüklere bleaching işlemi önerilmiyor.

Beyazlatma İşleminin Etkisi Ne Kadar Sürer?

 Beyazlatma; kişinin işlem sonrası beslenme alışkanlıklarına, sigara tüketimine ve ağız bakımına göre değişmekle birlikte genellikle 6-24 ay etkisi süren bir işlemdir. İşlem sonrasındaki 24 saat boyunca çay, kahve, asitli içecekler ve sigara tüketiminden kaçınılması, 2 hafta boyunca da bu ürünleri tüketirken dikkatli olunması gerekir. Aksi takdirde dişler tekrar boyanır ve beyazlatma işlemi etkisini kaybeder.

Diş Beyazlatma İşlemi Zararlı Mı?

 Yapılan çalışmalarda diş hekiminin kullandığı beyazlatma yöntemlerinin diş minesine zarar vermediği görülmüştür. İşlem sonrasında hassasiyet ve sızlama görülebilir, ancak 24-48 saat içinde bu sorunlar ortadan kalkar.

 Evde doğal yollarla yapılan beyazlatma işlemleri, diş minesine ve diş etlerine zarar verebilir. Özellikle karbonatla beyazlatma yönteminde diş minesinde ciddi çizikler meydana gelebilir. Bu yüzden diş beyazlatma işlemi için bir hekime danışmak en sağlıklı yöntem olacaktır.

Diş Beyazlatma İşleminin Fiyatı Ne Kadar?

 Bleaching işleminin fiyatı, yapılan uygulama ve seans sayısına göre değişebilmektedir. İzmir diş beyazlatma fiyatları ve beyazlatma işlemi ile ilgili başka konularda bilgi almak için 0232 255 5155 nolu telefondan bize ulaşabilir, bleaching hizmetimizden faydalanmak için Üçyol’da bulunan Özel İlke Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniğini ziyaret edebilirsiniz. Sağlıklı gülüşler dileriz.