Invisalign Tedavisi (Telsiz Ortodonti)
Ortodontik Tedavi

Invisalign Tedavisi (Telsiz Ortodonti)

İzmir telsiz ortodonti tedavisi hakkında daha fazla bilgi almak için 0232 255 5155 nolu telefondan bize ulaşabilir, diğer hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için Üçyol’da bulunan Özel İlke Ağız ve Diş Sağlığı Kliniğini ziyaret edebilirsiniz. Sağlıklı gülüşler dileriz!

Özel İlke Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği

Özel İlke Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği


Son Güncelleme : Ocak 13, 2022 at 3:36 am

Invisalign Nedir?

 Telsiz ortodonti bir diğer adıyla invisalign tedavisi, dişlerdeki çapraşıklıkların şeffaf plaklar ile düzeltilmesini amaçlayan ortodontik bir tedavi yöntemidir. Klasik ortodonti tedavisinde diş teli, braketler ve çeşitli apareyler kullanılır. Kullanılan aletler, bazı hastalar için estetik olarak rahatsız edici görünüme sebep olabilir. Invisalign yöntemi, tedavi aletlerinin görünür olmasını istemeyen hastalar için oldukça güzel bir seçenektir.

 Telsiz Ortodonti Tedavisi Nasıl Uygulanır?

Invisalign tedavisinde klasik ortodontik tedavilerde kullanılan tel, braket ve apareyler kullanılmaz. Bu aletler yerine şeffaf plaklar ile dişlerdeki çapraşıklıklar düzeltilir. Şeffaf plak kullanımı estetik olarak daha güzel bir görünüm sağlar.

Özel İlke Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniğinde tedaviye başlamadan önce hekimlerimiz tarafından hastanın ağız ve diş durumu ve tedaviye uygunluğu belirlenir. Ağız ve dişlerde herhangi bir sağlık sorunu olması durumunda tedaviye başlamadan önce bu sorunlar ortadan kaldırılır. Ağız ve dişlerin tamamen sağlıklı olduğuna emin olunduktan sonrasında kişiye özel şeffaf plakların yapılması için hastanın ölçüleri alınır. Kişiye özel plaklar 3 boyutlu modelleme tekniği kullanılarak üretildikten sonra tedaviye başlanır.

 Tedavi başladığında dişler yer değiştirdiği için şeffaf plakların sürekli değiştirilmesi gerekir. Bunun için 2 haftada bir hasta hekimle görüşmeye gelir. Görüşmelerde dişlerin yeni konumunu belirlemek için tekrar ölçü alınıp yeni plaklar üretilir. Dişlerde tamamen düzelme sağlanana kadar sürekli yeni plaklar ile dişlerin yer değiştirmesi sağlanır. Dişlerdeki çapraşıklığın derecesine göre tedavi süresi değişir. Şeffaf plakların yemek yeme eylemi dışında her zaman takılı olması gerekir.

 Dişlerde tamamen düzelme sağlandıktan sonra gülüşünüzü güzelleştirmek ve dişlerin yeni yerlerini sağlamlaştırmak için şeffaf plaklar kullanılmaya devam edilir. Dişlerin düzgün dizilimi sağlandığı için kullanılan plakların 2 haftada bir değişmesi gerekmez.  Bu süreçte 6-8 haftada bir diş hekimine gidilmesi ve plakların değiştirilmesi gerekir.

 Plaklar günlük aktiviteleri engellemez, konuşmaya ve diğer eylemlere engel olmaz. Kullanımı, temizlenmesi ve takılıp çıkarılması oldukça kolaydır. Hastayı zorlayıcı bir etkisi bulunmaz. Çocuklar ve yetişkinler için zararlı olabilecek kimyasallar içermez. Çok ince yapıda olduğu için dışarıdan kolayca fark edilmez.

 Invisalign Tedavisinin Avantajları Nelerdir?

Telsiz ortodonti tedavisi, klasik ortodontiye göre çok daha avantajlı bir tedavi yöntemi olarak bilinir. Diş teli, braketler ve apareyler yerine dışarıdan görülmesi güç olan şeffaf plaklar kullanıldığı için daha estetik bir görüntü oluşturur. Dişlerinde çapraşıklık olan ancak diş teli görüntüsünden rahatsız olan hastalar için güzel bir seçenektir.

 Özellikle ileri yaşlardaki hastalar için diş teli görüntüsü rahatsız edici olabilir. Aynı zamanda ergenlik döneminde hastalar, beden imgesine çok önem verdiği için klasik ortodonti tedavisinden kaçınmak isteyebilir. Bu gibi durumlarda invisalign tedavisi güzel bir seçenek olarak karşımıza çıkar.

 Şeffaf plaklar günlük hayatta bir sorun çıkarmadan kullanılabilir. Yemek yerken, bir şeyler içerken çıkarılabilir olması hastaya plağa zarar verme veya plakta renk değişikliği olması endişesi yaşamadan dilediğini yiyip içebilme özgürlüğü sunar. Klasik ortodonti tedavisinde kaçınılması gereken sakız çiğnemek, kahve-çay içmek, sert besinler yemek gibi kurallar invisalign tedavisinde bulunmaz.

 Ayrıca tedavi metal tel, braket ve aparey kullanılmadan yapıldığı için ağız içi yumuşak dokuya zarar vermez. Klasik ortodonti tedavisinde yanaklar ve diş etleri, metalin sürtünüp irrite etmesi sonucu yara alabilir. Şeffaf plaklarla yapılan bu tedavide ağız içi yaraları gerçekleşmez.

 Hasta tedavi süresi boyunca sıklıkla diş hekimine geldiği için ağız ve diş sağlığında oluşabilecek sorunları önceden fark edilip tedavi edilebilir. Çapraşıklık dışındaki sağlık sorunlarının da tedavi edilmesiyle ağız ve dişler daha sağlıklı olur.

Invisalign Tedavisi Kimlere Uygulanabilir?

 Invisalign tedavisi yapılması için yaş olarak üst sınır yoktur. Hasta yaşı ilerlemiş olsa da düzgün bir kapanış ve düzgün çiğneme fonksiyonu ağız sağlığının sürdürülmesi için önemlidir. Ağız ve dişlerinde sağlık problemi olmayan yetişkin ve çocuklara rahatlıkla uygulanabilir. Çocuklara uygulanabilmesi için tüm süt dişlerinin dökülmüş ve 2. Azı dişinin sürmüş olması gerekir.

 Hafif-orta seviye çapraşıklık olan hastalarda rahatlıkla kullanılabilir. Çok ileri seviye çapraşıklığı olan hastalarda kullanılması uygun olmayabilir. Çenenin çok dar olması gibi durumlarda dişlerin düzgün sıralanabilmesi için diş çekimi yapılır. Invisalign tedavisi, diş çekimi yapıldığı durumlarda da uygulanır.

Invisalign Tedavisi Fiyatları Ne Kadardır?

Klasik ortodonti tedavisinde tel, braket ve apareylerde çok sık değişim yapılması gerekmez. Telsiz ortodonti tedavisinde kullanılan şeffaf plaklar, 2 haftada bir değiştirildiği için maliyeti klasik ortodontiye göre daha yüksektir. Ancak şeffaf plak kullanımın avantajları daha fazla olduğu için fiyat performans oranı yüksek bir tedavi yöntemidir.

 İzmir invisalign tedavisi hakkında daha fazla bilgi almak için 0232 255 5155  nolu telefondan bize ulaşabilir, diğer hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için Üçyol’da bulunan Özel İlke Ağız ve Diş Sağlığı Kliniğini ziyaret edebilirsiniz. Sağlıklı gülüşler dileriz!

Gülüş Tasarımı

Gülüş Tasarımı

Gülüşüyle Büyülemek İsteyenlere: Gülüş Tasarımı Dişlerimiz ve ağzımız yemek yeme ve…

Ağız Kokusunun Sebepleri Ve Çözüm Önerileri

Ağız Kokusunun Sebepleri ve Çözüm Önerileri

Ağız kokusu çokça kişinin yaşadığı yaygın bir problemdir. Diş hekimlerinden ‘Sağlık…

İletişim

Hızlı Randevu

Adınız Soyadınız(Required)
DD slash MM slash YYYY
Randevu Saati(Required)
:
This field is for validation purposes and should be left unchanged.