Pembe Estetik

Pembe Estetik

Pembe Estetik Nedir?  Pembe estetik, güzel bir gülüşe sahip olmak isteyen hastalara uygulanan diş eti estetiği işlemidir. Güzel bir gülüş için beyaz ve düzgün dizilimli dişler yeterli olmuyor. Beyaz, sağlıklı ve düzgün dizilimli dişlerin yanı sıra dişlerle uyumlu diş etleri…

Özel İlke Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği

Özel İlke Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği


Son Güncelleme : Temmuz 18, 2024 at 2:44 pm

Pembe Estetik Nedir?

 Pembe estetik, güzel bir gülüşe sahip olmak isteyen hastalara uygulanan diş eti estetiği işlemidir. Güzel bir gülüş için beyaz ve düzgün dizilimli dişler yeterli olmuyor. Beyaz, sağlıklı ve düzgün dizilimli dişlerin yanı sıra dişlerle uyumlu diş etleri de güzel gülüşe sahip olmayı sağlıyor. İzmir Özel İlke Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği olarak güzel bir gülüşe engel olan diş eti problemlerini ortadan kaldırıp hastalarımıza güzel ve sağlıklı bir gülüş sağlıyoruz.

Pembe Estetik Neden Yapılır?

 Pembe renkli, pürüzsüz ve dişleri sıkı şekilde sarmalayan diş etleri, sağlıklı diş eti olarak tanımlanıyor. Aynı zamanda diş etlerinin dişin üzerindeki seviyesi de estetik gülüşü etkiliyor. Pembe estetik uygulanmasında diş eti sorunlarının ortadan kaldırılması hedefleniyor. Güzel ve sağlıklı görünen diş etleri, estetik görünüm dışında sağlıklı bir ağız için de önem arz ediyor. Hekimlerimiz sağlıklı ve güzel gülüşlere sahip olmak isteyen hastalarımız için hastaların ihtiyacına yönelik olarak pembe estetik uygulamasını gerçekleştiriyorlar.

Pembe Estetik Nasıl Yapılır?

 Pembe estetik uygulamasının yapılış şekli hastanın sahip olduğu diş eti problemine göre değişkenlik gösteriyor. Bazı hastalarda küçük müdahalelerle diş eti problemi ortadan kaldırılabilirken bazı hastalarda güzel gülüşe sahip olmak için daha uzun ve kompleks işlemler uygulanması gerekebiliyor. Hekimlerimiz işlem öncesinde hasta ile görüşüp isteklerini öğrendikten sonra uygulanması gereken tedavi yöntemine karar veriyor. Pembe estetik işleminde tedavi yöntemlerini beş başlıkta inceliyoruz.

Rejeneratif İşlemler: Bu yöntemde hastanın periodontal hastalık (diş eti hastalığı) nedeniyle hasara uğramış dokularının iyileştirilmesi hedefleniyor. Bunun için vücut, hasarlı dokuları kendi savunma ve yapım mekanizmasıyla yeniden yapması, tedavi etmesi için tetikleniyor. Bazı durumlarda hasar görmüş dokular güvenli yöntemlerle vücuttan uzaklaştırılıyor. Dokunun uzaklaştırıldığı bölgelerde doku uyarıcı proteinler veya kemik grefti (çene kemiği tozu) yardımıyla yeni doku yapımı uyarılıyor. Yapılan işlemler sonucunda hastalar daha sağlıklı diş etlerine sahip oluyor.

Gingivektomi İşlemi: Bu tedavi yöntemi, diş eti büyümesi ve diş ile diş eti arasında derin cep oluşması durumlarında uygulanıyor. Büyümüş veya cep oluşturmuş olan diş eti, diğer diş etleriyle uyumlu olacak şekilde kesilip uzaklaştırılıyor. Bu işlem yapılırken diş etinin fizyolojik olarak normal boyutlara getirilmesi hedefleniyor. Tedavi sonucunda diş etleri sağlıklı, birbiri ile eşit boyda ve fizyolojik olarak normal görünüme sahip oluyor.

Gingivoplasti İşlemi: Bu işlem, diş etleri dişlerin üzerini gereğinden fazla kapladığı ve Gummy Smile denilen durumun görüldüğü hastalarda uygulanıyor. Diş etlerinin olağan seviyeye getirilmesi için cerrahi işlem ile şekillendirme yapılıyor. Lokal anestezi eşliğinde uygulandığı için acı veya ağrı şikâyeti olmuyor. İşlem sonunda hastalar, eşit ve sağlıklı diş etlerine sahip oluyorlar.

Kron Boyu Uzatma İşlemi: Bu tedavi yöntemi, diş etinin altına kadar uzanmış derin çürükleri olan hastalara uygulanıyor. Derin çürük sebebiyle yoğun diş kaybı yaşamış olan hastalarda fazla diş eti çıkarılarak kemik dokusu tedavi ediliyor ve diş boyu uzatılıyor.

Botoks Uygulaması: Bu yöntemde gülüş kaslarının fazla kasılmasının önüne geçerek gummy smile durumunun ortadan kaldırılması hedefleniyor. Botoks uygulaması, lokal anestezi etkisi olan kremler eşliğinde çok ince botoks iğneleri ile beş farklı noktaya uygulanıyor. Etkisi 4-6 aya kadar devam eden bir yöntemdir.

Sık Görülen Diş Eti Problemleri Nelerdir?

Gingivitis: Diş etinin iltihaplanmasının en hafif seyreden halidir. Bu hastalıkta ağrı ve acı hissedilmesi ya hiç yoktur ya da çok az seviyededir. Diş etleri kırmızı, ödemli ve çok parlak görülür. Ağız kokusu veya fırçalama esnasında kanamalar ile kendini belli eder. En önemli nedeni ağız içinde artmış olan zararlı bakterilerdir.

Kronik Periodontitis:  En sık görülen diş eti iltihabı türüdür. Yavaş ve sinsi seyrettiği için çoğunlukla belirtiler fark edilmez veya normal sanılarak önemsenmez. Bu hastalığa sahip kişilerde dişi çevreleyen doku iltihaplanır ve yavaş yavaş yıkıma uğrar. Diş eti iltihaplanmasıyla başlayan hastalık, diş etini dişe bağlayan liflerin iltihabıyla devam eder. En son evrede iltihap, diş köküne kadar ilerler. Dişi destekleyen dokunun iltihaplanmasıyla diş ve diş eti arasında cep oluşur. Oluşan ceplerde yiyecek artığı ve dolayısıyla bakteri birikimi başlar. Ağız içinde biriken bu bakteriler, iltihaplanmanın derecesini artırarak dişleri destekleyen dokunun derin tahribata uğramasına sebep olur.

 Kronik periodontitis hastalarında diş etleri koyu kırmızı/morumsu renk alır. Diş etlerinde çekilme görülür. Dişleri destekleyen dokunun tahribata uğraması sebebiyle dişlerde sallanma, aralanma ve fonksiyon bozukluğu görülebilir. Ayrıca ağızda biriken yiyecek artıkları ve artmış zararlı bakteriler ağız kokusuna ve ağız içi abselere sebep olur. Diyabet gibi metabolik hastalıklar, bağışıklık sistemini etkileyen hastalıkların varlığı ve sigara kullanımı gibi faktörler hastalığın seyrini ve tedaviye yanıt düzeyini etkiler. Başlangıç-orta seviyede olan hastalarda çoğunlukla cerrahi yöntem gerekmezken ileri seviye kronik periodontitis hastalarında cerrahi işleme başvurulması gerekebilir. Tedavi yönteminin uygunluğuna hekim tarafından yapılan detaylı muayene sonrasında karar verilir.

Agresif Periodontitis: Kronik periodontitise göre daha seyrek görülen ancak daha şiddetli seyreden bir diş eti iltihabı türüdür. Genellikle genç erişkinleri etkiler. Genetik geçiş görülebilen bir hastalıktır. Yerel ve yaygın olarak iki tip bulunur. Yerel agresif periodontitiste diş eti ile ilgili klinik belirtiler az seviyede ancak kemik yıkımı ve cep boyutu ileri seviyede görülür. Yaygın olan tipinde ise klinik belirtiler daha görülür durumdadır ve kemik yıkımı dişlerin büyük bölümüne yayılmıştır. Tedavisi kronik periodontitise göre daha uzun ve komplekstir.

Pembe Estetik Fiyatları Ne Kadardır?

 Pembe estetik İzmir bölgesinde alanında uzman hekimlerin çok sayıda bulunması sebebiyle bu şehirde yaptırılması mantıklı olan bir tedavi yöntemidir. Bu tedavide uygulanacak yöntemler hastadan hastaya değişeceği için İzmir Özel İlke Ağız ve Diş Sağlığı Kliniğinde uygulanan fiyat politikaları da hastaya göre değişmektedir. Hekimlerimiz tarafından muayene gerçekleştirildikten sonra gerekli görülen tedavi ve fiyatı ile ilgili detaylı bilgi verilir.

 Pembe estetik ile ilgili detaylı bilgi almak için 0232 255 5155 nolu telefondan bize ulaşabilir, tüm diş hekimliği hizmetlerimizden yararlanmak için Üçyol’da bulunan kliniğimizi ziyaret edebilirsiniz. Sağlıklı gülüşler dileriz!

Diş Teli Tedavisinde Diş Fırçalamanın Önemi Nedir? Nasıl Olmalıdır?

Diş Teli Tedavisinde Diş Fırçalamanın Önemi Nedir? Nasıl Olmalıdır?

Diş teli tedavisi olanların neredeyse tamamına yakın kısmının en büyük sorunu,…

İmplant Diş Tedavisi

İmplant Diş Tedavisi

İmplantlar, sabit veya hareketli diş protezlerinin ağız içine yerleştirilebilmesi için oluşturulan…

İletişim

Hızlı Randevu

Adınız Soyadınız(Required)
DD slash MM slash YYYY
Randevu Saati(Required)
:
This field is for validation purposes and should be left unchanged.