Gülüş Tasarımı

Gülüş Tasarımı

Gülüşüyle Büyülemek İsteyenlere: Gülüş Tasarımı Dişlerimiz ve ağzımız yemek yeme ve konuşmanın yanı sıra estetik açıdan da bizlere güzel bir görünüm sağlar. Yüzümüzün merkezinde konumlanması sebebiyle özellikle insanlarla iletişim kurarken ağız ve dişler oldukça ön planda bulunurlar. Bu yüzden ağız…

Özel İlke Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği

Özel İlke Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği


Son Güncelleme : Ocak 28, 2024 at 1:37 am

Gülüşüyle Büyülemek İsteyenlere: Gülüş Tasarımı

Dişlerimiz ve ağzımız yemek yeme ve konuşmanın yanı sıra estetik açıdan da bizlere güzel bir görünüm sağlar. Yüzümüzün merkezinde konumlanması sebebiyle özellikle insanlarla iletişim kurarken ağız ve dişler oldukça ön planda bulunurlar. Bu yüzden ağız ve dişlerin görünümü özgüveni de etkiler. Çapraşık veya çürük dişlere, sağlıksız diş etlerine sahip hastalar konuşurken ve gülerken çekinip ağzını kapatma ihtiyacı duyabilirler. Bu sorunları ortadan kaldırmak için İzmir Özel İlke Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniğinde hastalarımıza güzel gülüşler sunmaya hazır doktorlarımızla gülüş tasarımı yaparız.

Gülüş Tasarımı Nedir?

Gülüş tasarımı (gülüş estetiği); dişler, diş etleri ve dudakların bir arada değerlendirildiği ve düzeltildiği işlemlere denir. Ağız ve dişlerdeki bozuklukların hastaya en uygun olacak şekilde düzeltilip daha estetik görünüm kazandırılması işlemlerinin bütününü kapsar. Gülüş tasarımı için dişlerdeki lekeler, çürükler, eksiklikler ve çapraşıklıklar değerlendirilir. Diş etlerinin sağlığı ve diş üzerini kaplama seviyesine bakılır. Gülüş esnasında dudakların seviyesi incelenir. Ayrıca dişlerin kapanışı da değerlendirilir. Tüm değerlendirmeler sonucunda hastanın da istekleri göz önünde bulundurularak yapılacak işlemlere karar verilir.

Gülüş Tasarımı Nasıl Yapılır?

 Gülüş tasarımı için öncelikle hastayla doğru iletişim kurmak ve hastanın isteklerini tam olarak anlamak gerekir. Hasta şikâyet ve isteklerini dinledikten sonra ağız ve dişlerde genel bir değerlendirme yapılır. Bu değerlendirmeler sonucunda dişler, diş etleri, dişlerin kapanışı ve dudakların seviyesine bakılır ve yapılması gereken işlemlere karar verilir. Yapılacak işlemler öncesinde hastanın ağız ve dişlerinin fotoğrafı çekilir, gerekli ölçüler alınır. Çekilen fotoğraflar işlemler sonrasında karşılaştırma yapmak için doktor tarafından saklanır.

Dişlerdeki bozukluklar için, çapraşıklık ve kapanış bozukluğu olması durumunda ortodonti tedavisi önerilir. Ortodonti tedavisi, klasik diş teli yöntemi ile veya invisalign denilen şeffaf plaklar ile yapılabilir. Klasik diş teli yöntemi bazı hastalara göre estetik olarak rahatsız edici olabileceği için invisalign yöntemi daha tercih edilir bir yöntemdir. Bunun yanında invisalign yönteminde kullanılan aparatların daha maliyetli olması sebebiyle klasik diş teli yöntemine göre ücreti daha yüksektir. Bu noktada karar hastaya bırakılır. Ortodonti tedavisinin süresi dişlerin çapraşıklık durumuna göre değişir.

Ortodonti tedavisi dışında dişlerdeki lekeler için beyazlatma işlemi uygulanır. Bunun için hidrojen peroksit denilen kimyasal bileşenin insan sağlığına zararlı olmayan bir formu kullanılır. Dişlerdeki lekelerin durumuna göre birkaç seans sürebilir veya tek seansta tamamlanabilir. Dişlerdeki diğer bozukluklar için kaplama işlemlerine veya bonding denilen beyaz dolgu işlemine ihtiyaç duyulur. Kaplama işlemleri için dişlerin kesilip kaplama yapıldığı durumlar olabilir. Kaplama işlemlerinde yaprak lamine uygulaması ile dişlerde kesilme işlemi yapılmadan kaplama yapma şansı bulunur. Bonding, genellikle ön dişlerde bulunan çürükler veya şekil bozuklukları için uygulanan dolgu işlemidir. Bozukluklar ön dişte olduğu için diş rengiyle tamamen uyumlu beyaz dolgu kullanılır. Diş eksikliği olan hastalarda implant diş tedavisi uygulanır. İmplant diş tedavisinde hastanın ağzına diş kökü yerine geçen bir materyal kalıcı olarak yerleştirilip üzerine hastanın ölçülerine uygun protez diş yerleştirilir. Dişlerdeki bozuklukların giderildiği işlemlerin tümüne beyaz estetik adı verilir.

Diş etlerindeki bozukluklar için, diş etinin dişler üzerindeki seviyesi değerlendirilir. Bazı hastalarda diş etlerinin dişleri olağandan fazla kaplayıp gummy smile oluşabilir veya diş etlerinin seviyesi birbirinden farklı olabilir. Bu durumlarda diş etleri lazer yöntemiyle kısaltılıp eşit seviyeye getirilir. Bunun dışında diş etlerinde bulunan şişme, kızarıklık gibi hastalık belirteci olan durumlar da ortadan kaldırılıp diş etleri sağlıklı görünüme kavuşturulur. Diş etlerinin sağlığına ve estetiğine kavuşturulduğu işlemlerin tümüne pembe estetik adı verilir.

 Gülüş tasarımında diş ve diş etlerine yapılan müdahaleler dışında gülüşü güzelleştirmek için dudak ve yanak bölgesine botoks uygulanması gibi işlemlere de başvurulabilir.

Gülüş Tasarımı Avantajları Nelerdir?

  • Daha beyaz, sağlıklı ve düzgün dizilimli dişlere sahip olunmasını sağlar.
  • Pembe ve sağlıklı görünümlü, birbiriyle eşit, dişlerin üzerini olağan seviyede kaplayan diş etleri sağlar.
  • Çenedeki kapanış bozuklukları düzeltildiği için çiğneme ve konuşma fonksiyonları gelişir.
  • Kapanış bozukluklarına bağlı olarak dişlerde gelişebilecek hasarlar önlenmiş olur.
  • Daha sağlıklı ve güzel bir gülüş kişiye özgüven sağlar.
  • Kişilerin iletişim kurarken özgürce konuşup gülebilmelerine olanak verir.
  • Gülüş tasarımına başlarken ağız ve dişlerin bütünü ele alınıp incelendiği için uygulama sonrasında estetik görünümün yanı sıra sağlık sorunlarından arınmış ağız ve dişlere sahip olmayı sağlar.

Gülüş Tasarımı Fiyatları Ne Kadardır?

Gülüş tasarımı, birçok işlemi içinde barındıran bir yöntemdir. Yapılan işlemler hastanın isteklerine ve ihtiyaçlarına göre değişir. Bu yüzden gülüş tasarımı işleminin fiyatı oldukça değişkendir. Gülüş tasarımı izmir ile ilgili daha fazla bilgi almak için 0232 255 5155  nolu telefondan bize ulaşabilir, diğer hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için Üçyol’da bulunan İzmir Özel İlke Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniğimizi ziyaret edebilirsiniz. Sağlıklı gülüşler dileriz!

Diş Teli Tedavisinde Diş Fırçalamanın Önemi Nedir? Nasıl Olmalıdır?

Diş Teli Tedavisinde Diş Fırçalamanın Önemi Nedir? Nasıl Olmalıdır?

Diş teli tedavisi olanların neredeyse tamamına yakın kısmının en büyük sorunu,…

Ağız Kokusunun Sebepleri Ve Çözüm Önerileri

Ağız Kokusunun Sebepleri ve Çözüm Önerileri

Ağız kokusu çokça kişinin yaşadığı yaygın bir problemdir. Diş hekimlerinden ‘Sağlık…

İletişim

Hızlı Randevu

Adınız Soyadınız(Required)
DD slash MM slash YYYY
Randevu Saati(Required)
:
This field is for validation purposes and should be left unchanged.