İmplant Diş Tedavisi

implant blog banner – Özel İlke Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği

İmplant Diş Tedavisi

İmplant Nedir?

 İmplantlar, sabit veya hareketli diş protezlerinin ağız içine yerleştirilebilmesi için oluşturulan yapay köklerdir.  Diş eksikliğinden kaynaklanan çiğneme fonksiyon yetersizliğini ve estetik görünümü düzeltmek için uygulanan ve ömür boyu kullanılabilen bir tedavi yöntemidir. Kliniğimizde hekimlerimiz bu tedaviyi, alerjik reaksiyona neden olmayan titanyum grade 5 kullanarak total ve kısmi diş eksiklikleri olan hastalarımıza uyguluyorlar.

 İmplant Tedavisi Nasıl Yapılır?

  Öncelikle anestezi verilerek uygulama yapılacak alanın uyuşması sağlanır. Küçük bir cerrahi uygulamayla implantlar ağza yerleştirilir ve üzerine protezlerin takılması için gerekli olan vidalar yerleştirilip iyileşme dönemine geçilir. Protezlerin gerçek diş kadar sağlam olabilmesi için implantların çene kemiği ile kaynaşması gerekir. Bu süre hastanın sağlık durumu, yaşı gibi kriterlere göre 3-6 ay arasında değişebilir. İyileşme döneminde geçici köprü takılarak hastanın çiğneme fonksiyonunun yerine getirilmesi sağlanır.  İyileşme dönemi bittikten ve çene kemiği ile kaynaşma sağlandıktan sonra hastanın ölçülerine göre özel olarak hazırlanan kalıcı protezler takılarak tedavi sonlandırılır.

 Anestezi altında yapıldığı için acısız ve ağrısız bir yöntemdir. Cerrahi uygulama sonrası hafif ağrı duyulabilir, bunun için gerekli ilaçlar hekimlerimiz tarafından reçete edilir. Takılan protezler diğer dişlerle tamamen uyumludur, protez olduğu belli olmaz ve ağız bakımına dikkat edilirse ömür boyu kullanılabilir.

İmplant Tedavisi Kimlere Uygulanabilir?

 Bu tedavide önemli olan çene kemiği ve diş etlerinin sağlığıdır. Kemik gelişimini tamamlamış, ciddi bir diş eti problemi bulunmayan ve çene kemiği yeterli düzeyde olan her hastaya uygulanabilir bir tedavidir. Çene kemiğinin yetersiz olması veya diş eti problemi bulunması durumunda destekleyici tedaviler uygulanarak hasta, tedaviye uygun hale getirilir.

 Kalp ve şeker hastalığı gibi kronik rahatsızlığı bulunanlar, hamileler ve emziren kadınlar, romatizmal hastalığı olanlar ve kan pıhtılaşma sorunu olanlara implant uygulanması nadiren de olsa sakıncalı olabilir. Bu gibi durumlarda hasta tedavi öncesinde hekimlerimiz tarafından muayene edilip tedaviye uygunluğu belirlenir.

İmplant Fiyatları Ne Kadardır?

 Kliniğimizde implant tedavisi, hem kısmi hem de total diş eksikliklerinde uygulanan bir yöntemdir ve fiyatı yapılacak diş sayısına göre değişmektedir.

 İzmir implant fiyatları ve diğer tedaviler ile ilgili bilgi almak için 0232 255 5155 nolu telefondan bize ulaşabilir, hizmetlerimizden faydalanmak için Üçyol’da bulunan kliniğimizi ziyaret edebilirsiniz. Sağlıklı gülüşler dileriz.